När kylskåpet börjar eka tomt så passar det lagom till att göra en kylskåpsrensning och slänga ner allt i en gryta till middagen. Så idag blev det en tomatbaserad kycklinggryta med lök, morot, majs och lite potatis som jag slängde ner i grytan och fick koka med där.
Jag försöker som sagt använda så mycket ekologiska varor som möjligt, eftersom det är nyttigt både för kroppen och för miljön.
Ser kanske inte så roligt ut men den blev väldigt god, med lite nybakat bröd till så blir det lite matigare.
Här är receptet som räcker till 4 personer:
2 st Kycklingfiléer
1 st Stor gul lök
2 st Morötter
2-3 st Potatisar
150 g Majs
2 st Vitlöksklyftor
500 g Krossade tomater
Malen torkad koriander
Salt & vitpeppar
Vatten
Smör till stekning
Så här gör du:
Skär kycklingen i bitar/strimlor, hacka lök, morötter och potatis. Fräs kycklingen i en gryta tillsammans med löken och morötterna. Krydda med koriander, salt och peppar samt pressa i vitlöken. När det har fått lite färg och löken mjuknat så tillsätt de krossade tomaterna. Tillsätt den råa potatisen och låt koka under lock i ca 30 min eller tills potatisen är färdig. Tillsätt lite vatten om den kokar ihop för fort.
Servera med lite bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar